Overfladebehandling af gummigulve

Overfladen af gummigulve er glat og nem at renholde. Gummigulve kan normalt kun modstå kortere tids påvirkning af olie og fedt (især animalsk fedt). Der må derfor foreskrives specialprodukter, hvis der er behov for, at gulvet skal kunne klare længere tids påvirkning af disse stoffer.

Gummi kan leveres med profileret overflade for at forbedre gangsikkerheden og som elektrostatisk afledende gulvbelægning til anvendelse i rum med krav til personafladning.

Gummigulve kan blive misfarvet af kraftig solstråling, fx i glasbygninger, og bør derfor kun anvendes sådanne steder efter accept fra leverandøren. Der findes specielle UV-bestandige gummibelægninger.
Gangkomforten og trinlyddæmpningen for gummigulve vil sædvanligvis være god.

Vedligeholdelse af gummigulv


Løbende rengøring
Gulvet fejes med blød kost eller støvsuges med børstemundstykke med bløde børster således, at ridser i gulvoverfladen undgås.

Er gulvet PUR-behandlet, vaskes det med universalrengøringsmiddel. Vaskemiddel fjernes ved grundig optørring.

Er gulvet behandlet med vaske-/plejemiddel gentages denne behandling efter behov. NB! Brun sæbe og sæbespåner er ikke velegnet til gummigulve.

Grundrengøring
Når den løbende rengøring ikke længere giver tilfredsstillende resultat, skal PUR-behandlingen eller beskyttelsesfilmen, der dannes ved den løbende rengøring, fjernes ved grundrengøring og efterbehandling. Grundrengøring foretages ved vask med vand tilsat et grundrengøringsmiddel og skures, hvorefter der vaskes med rent vand. Grundrengøringsmiddel påføres med maskine, klud eller svamp, hvorefter det fjernes ved skylning med rent vand og efterfølgende optørring med hårdt opvredet klud, svamp eller vandsugning. Herefter skal gummigulvet efterbehandles med PUR eller vaske-/plejemiddel.

Der kan arrangeres periodisk vedligeholdelse af Deres gummigulv efter aftale, og vi kommer gerne og udbedrer pludselige skader. Venligst kontakt Hau Gulve A/S på tlf.: 40729704